Elements

Finding an aesthetically pleasing way to fit a WC or utility room in the ground floor of a London house can be quite a challenge.  In this Kentish Town house, we incorporated these in a sculptural block joining the original entrance hall with a full-width rear extension.

Behind this listed Bedford Park house, we turned the link to its original artist’s studio into a kitchen.  We removed the studio wall (formerly on the left of this photo) and added continuous rooflights.

We worked with Bulthaup to fit kitchen units around historic elements.  A mirrored area of kitchen splashback appears to double the number of windows.

Link to client review

Having combined two rooms into one large living area in a pleasant but bland 1960s Notting Hill flat, we wanted to create a distinct character which would also make the space feel as big as possible.  Working with a long-established client, we unified the space with oak joinery.  Sliding panels can open out or close off the kitchen, the top track extends to form a consistent 'picture rail' line.  


Link to client review

This Notting Hill kitchen is designed to be practical and elegant.  The convex curve to the walnut base unit allows the room door to swing past.  Our clients chose a multi-patterned ceramic floor tile as a lively base and wanted extensive LED strips to enhance the sense of spaciousness.

Horizontal wall unit conceals cooker hood behind back-painted glass and tapers to meet window reveal.

Link to project   Notting Hill Flat

Our client wanted a luxurious wet room in the basement of his Kennington house.  Obscured glass blocks form the rear wall of the shower, Westmorland slate tiling is balanced by maple joinery, a glass screen and good floor slopes restrict water spread. 

 

Circular basin and WC are aligned in the first floor shower room in Dale Loth’s house.  The floor and lower parts of the walls, and shower cubicle are all grey Cornish slate and cantilevered slabs form shelves and benches.  Large mirrors extend this small room’s boundaries.

Link to project   Cliff Road 

At the touch of a switch, the blue blind rises giving access to this hi-tech playroom loft in a 1970s Highgate house.

A walnut dressing area with a mid-20th century feel in a Listed Victorian house in Bedford Park, Chiswick. 

Link to client review